אודות

מטרות הפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון הינן להוביל את חזית המחקר בתחומים שונים במדע והנדסת חומרים, לשמש כמרכז לאומי ללימוד ומחקר בתחומי מדע והנדסת החומרים ולהכשיר מדענים ומהנדסים ברמה עולמית.

הפקולטה מציעה תכנית ייחודית בלימודי הסמכה לתואר בוגר בהנדסת חומרים בשיתוף עם הפקולטה לפיסיקה והפקולטה לכימיה. לבוגרי התוכנית מוענקים שני תארים: בוגר (BSc) בהנדסת חומריםבניין הפקולטה ובוגר (BSc)  בפיסיקה או בכימיה. תנאי הקבלה הגבוהים למסלולי הלימוד הללו נועדו להבטיח סיכויי הצלחה גבוהים בתכנית הלימודים המאתגרת שלנו המשלבת מדע והנדסה ברמה הגבוהה ביותר. לקראת סוף התואר הסטודנטים מבצעים עבודות גמר בהנחיית חברי סגל ובשיתוף אפשרי של התעשייה .במסגרת זאת הם מתנסים באופן בלתי אמצעי בשיטות העבודה של מהנדסי חומרים ונחשפים לשיטות מחקר מתקדמות במדע והנדסת חומרים.

הפקולטה מציעה גם תכנית מוסמכים רחבה לתארי מגיסטר (MSc) ודוקטורט (PhD) ומשתתפת בתכנית הבין-יחידתית למגיסטר בהנדסה (ME),בהנחיית חברי סגל הפקולטה, באמצעות פעילויות מחקר בחזית המדע והטכנולוגיה ולימוד נושאים מתקדמים במדע והנדסת חומרים, המשתלמים לתארים אלו מקבלים הבנה מעמיקה ויסודית ומתמחים בנושאים נבחרים במדע והנדסת החומרים. מסלולים אלו פתוחים לבוגרי תואר ראשון בהנדסה ובמדע ממגוון הפקולטות בטכניון ומאוניברסיטאות אחרות בארץ ובעולם. המשתלמים לתארים אלו נחלקים לשתי קבוצות: משתלמים פנימיים המקדישים את מלוא זמנם ללימודים, מחקר והוראה בפקולטה, ומשתלמים חיצוניים המועסקים במקביל ע”י התעשייה. משתלמים פנימיים זכאים לקבלת מלגות ומעונות במהלך לימודיהם באמצעות בית הספר ללימודי מוסמכים בטכניון.

פעילויות המחקר המוצעות למשתלמים לתארים גבוהים בפקולטה מכסות את מרבית התחומים בחזית המחקר והפיתוח (מו”פ) במדע והנדסת חומרים, כמפורט בדפים האישיים ואתרי קבוצות המחקר של חברי סגל הפקולטה. הפקולטה מציעה מגוון רחב של מרכזי מחקר ומעבדות המשמשים לייצור, עיבוד ואפיון חומרים המצוידים במיטב המכשור ונתמכים ע”י סגל מקצועי בעל ידע וניסיון רב.